Европейският съюз се стреми към разрешаване на споровете между Ербил

...
Европейският съюз се стреми към разрешаване на споровете между Ербил
Коментари Харесай

ЕС се надява, че кюрдите ще играят ключова роля в бъдещето на Ирак

Европейският съюз се стреми към разрешаване на разногласията сред Ербил и Багдад в строго сходство с Конституцията на Ирак. Европейски Съюз чака, че кюрдите ще изиграят съществена роля в бъдещия политически развой в страната. Това споделя в изявление за " BasNews ” представителят на Регионалното държавно управление на Кюрдистан в Европейски Съюз, Длавар Аджгаейи.

По думите му, европейските страни считат, че игнорирането на кюрдските фракции в Ирак е недопустимо и всички стъпки в такава посока ще бъдат одобрявани като неотговарящи на нормите на конституционалната основа на Ирак.

„ Те се пробват да върнат стабилността на Ирак, кюрдите и даже на сунитите, изхождайки от гледната точка на сигурността и политическия разговор “, отбелязва Аджгейи. Той добавя, че Европейски Съюз схваща, че сред Ирак и района Кюрдистан съществуват различия и тъкмо заради тази причина кюрдите се опитваха да основат своя самостоятелна страна, посредством провеждането предходната година на референдума за самостоятелност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР