Европейският съюз се съгласи да плати по-висока цена за новите

...
Европейският съюз се съгласи да плати по-висока цена за новите
Коментари Харесай

Защо Европейският съюз плаща повече за новите ваксини срещу covid?

Европейският съюз се съгласи да заплати по-висока цена за новите поръчки на ваксини против ковид, тъй като изисква отсреща те да дават отговор на по-завишени условия. Това обявиха европейски представители в миг, когато Евросъюзът пробва да подсигурява снабдяването с ваксини след мъчно начало на имунизационната си акция, предава организация Ройтерс.

Увеличената цена е по-ниска от тази, която Съединени американски щати са се споразумели да платят при последната си поръчка през юли.

В неделя в. " Файненшъл таймс " заяви, че Европейски Съюз се е съгласил да заплати на Pfizer/BioNtech по 19,5 евро на доза по контракт от май за поръчката на общо 1,8 милиарда ваксини; при първите два контракта, които бяха за общо 600 милиона дози, цената беше по-ниска, по 15,5 евро на ваксина.

Цената за доза на Moderna се покачва на 25,5 $ при общ размер на поръчката от 300 млн. ваксини, показва вестникът. При първата договорка сред двете страни, която беше за 160 млн. дози, една ваксина струваше по 22,6 $.

Европейският народен представител Тициана Бегин, представител на ръководещото в Италия Движение " Пет звезди ", дефинира споразуменията като обир.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР