Европейският съюз се договори за намаляване на емисиите на въглероден

...
Европейският съюз се договори за намаляване на емисиите на въглероден
Коментари Харесай

ЕС се споразумя за намаляване на вредните емисии от нови коли с 37,5%

Европейският съюз се контракти за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид от новите коли с 37,5% и от вановете с 31% до 2030 година Това стана ясно от известие в Twitter на еврокомисаря по климат и енергетика Мигел Ариас Канете.

До единодушието се е стигнало след напрегнати договаряния сред Европейския парламент и страните членки, прецизира Reuters.

В продължение на месеци Европейски Съюз беше разграничен по въпроса. Германия, която има най-големия авто бранш в блока, предизвести, че строгите цели може да навредят на промишлеността X и да костват работни места.

Представители на Европейския парламент и на страните членки организираха няколко кръга договаряния дружно с Европейската комисия в опити да намерят допирна точка и завършиха след шест часа рано във вторник, споделиха дипломати от Европейски Съюз.

Еврокомисията в началото предложи излъчванията да намалеят с 30% до 2030 година спрямо равнищата от 2021 година Германия поддържа проекта, само че настояванията на няколко страни, измежду които Холандия и Франция, доведоха до повдигане на задачата до 35%. Има и междинна цел за 2025 година

През октомври Европейският парламент гласоподава за понижение от 40% до 2030 година и за междинна цел от 20% до 2025 година, с което разгневи автомобилната промишленост.

Основната цел на Европейски Съюз е излъчванията на парникови газове като цяло да намалеят с 40% до 2030 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР