Европейският съюз работи за обновяване на своето провалено внедряване на

...
Европейският съюз работи за обновяване на своето провалено внедряване на
Коментари Харесай

Европейската комисия търси пари да спаси 5G

Европейският съюз работи за възобновяване на своето провалено внедряване на 5G и има на прицел най-големите софтуерни платформи, което да спомогне с покриването на разноските.

Европейската комисия възнамерява да показа нов закон за инфраструктурата за съгласуваност през есента, съобщи представител на институцията пред.

Законът е в отговор на опасенията в телекомуникационния бранш и отвън него, че въвеждането на 5G телекомуникации в блока се бави и Европейски Съюз рискува да пропусне самоналожените си цели за свързване на жителите на Европейски Съюз с мобилен и високоскоростен интернет.

Но концепцията да се привлекат огромните софтуерни компании, с цел да се облекчи тежестта върху телекомуникационните оператори, даде началото на яростна лобистка битка, която изправи огромните софтуерни компании против огромните телекомуникационни компании в Брюксел.

Тя ще включва ограничения, които задължават избрани услуги на онлайн платформи да способстват за разноските от 5G, съобщи чиновник при изискване на анонимност, като добави, че ще бъдат обрисувани и нови старания за понижаване на разноските за разрастване на широколентов достъп.

Говорител на Европейска комисия отхвърли да разяснява дали идният акт ще включва директни отговорности за платформените колоси да способстват за разноските за мрежова инфраструктура.

През последните седмици основните чиновници на изпълнителната власт на Европейски Съюз в региона на цифровата политика - заместник-председател на Европейска комисия с сектор цифровизация Маргрете Вестагер и комисарят Тиери Бретон - намекнаха за тези проекти. Телекомуникационните оператори не получават " вярната възвръщаемост на вложенията " от поддръжката на мрежите и е време " да се реорганизира справедливото заплащане " съобщи в изявление Бретон пред вестник Les Echos.

Новото предложение ще включва преразглеждане на Директивата от 2014 година за понижаване на разноските за широколентов достъп под заглавието " Закон за съгласуваност на инфраструктурата ", съобщи представителят на Комисията. С него ще се вкарат в деяние насоките, обрисувани в инструментариума за съгласуваност до 2020 година, който Европейски Съюз разгласява, с цел да помогне на страните да ускорят разгръщането на оптични мрежи и 5G. Предложението ще бъде съпроводено от рекомендация по отношение на мрежите с доста огромен потенциал (VHCN) и преразглеждане на насоките за държавна помощ за широколентов достъп,

В писмо, изпратено до Вестагер и Бретон предходната седмица, петима водещи членове на Европейския парламент от лявоцентристки до десни групи приканиха Комисията да усили напъните си за унищожаване на пречките, които пречат на телекомуникационната промишленост да влага в инфраструктура, и да подтиква " разгръщането на високоскоростни електронни съобщителни мрежи " в Европа.

Европейските държавни управления също поддържаха желанията на Комисията, като в взаимна позиция от май написаха, че " всички участници на пазара, които се възползват от цифровата промяна ", би трябвало да поемат своите обществени отговорности и " да способстват заслужено и съразмерно за разноските за публични артикули, услуги и инфраструктури “.

Други предизвестиха Комисията да не принуждава софтуерните компании да покриват непосредствено разноските на изпитващите усложнения телекомуникационни оператори.

Създателят на браузъри и групата за отбрана на цифровите права Mozilla изпратиха писмо до Вестагер и Бретон предходната седмица, в което предизвестиха, че Комисията евентуално заплашва неутралността на мрежата и правилата на Европа за отворен интернет.

" Обезпокоени сме от неотдавнашните известия, които сочат, че Европейската комисия обмисля нови правила, които биха задължили избрани снабдители на онлайн услуги да вършат целеви финансови вноски за операторите на телекомуникационни мрежи ", се споделя в писмото, подписано от вицепрезидента на Mozilla по застъпничеството Ашли Бойд. /БГНЕС, Политико
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР