Eвропейският съюз проучва изпратения от Иран отговор за окончателното споразумение,

...
Eвропейският съюз проучва изпратения от Иран отговор за окончателното споразумение,
Коментари Харесай

ЕС проучва иранския отговор за съживяване на ядрената сделка

Eвропейският съюз изследва изпратения от Иран отговор за окончателното съглашение, с което би трябвало да бъде съживена нуклеарната договорка от 2015-та година, съобщи Агенция Франс Прес. 

Техеран разгласи, че към момента има разлики със Съединените щати по три въпроса. Първият е обвързван с гаранции, че Вашингтон няма още веднъж да излезе едностранно от съглашението, както направи някогашният президент Доналд Тръмп през 2018-та година. Вторият е настояването от американския черен лист да бъде изключена Иранската революционна армия, която съгласно Съединените щати дефинират е терористична организация. Този въпрос е изключен от актуалните полемики и има сделка да бъде уреждан на по-късен стадий. Техеран и Вашингтон би трябвало да се договорят и за повдигането наикомическите наказания против Ислямската република.

Иран желае също по този начин Международната организация за атомна сила да спре инспекциите за обогатен уран в уреди, за които е оповестено, че не правят нуклеарни действия.

Координатор сред Вашингтон и Техеран е висшият представител по външна политика на Европейския съюз Жозеп Борел. От неговия офис обявиха, че Брюксел се съветва със Съединените щати и с другите страни по договорката.

Съживяването на нуклеарното съглашение може да докара до анулация на глобите върху производството на нефт в Иран, което е 2 милиона и половина барела дневно. Вероятността за унищожаване на рестрикциите към този момент намали цените на черното злато под 90 $ за барел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР