Европейският съюз призовава американските власти да преразгледат решението за прекратяване

...
Европейският съюз призовава американските власти да преразгледат решението за прекратяване
Коментари Харесай

ЕС призова САЩ да преразгледа блокажа към Световната здравна организация

Европейският съюз приканва американските управляващи да преразгледат решението за преустановяване на връзките със Световната здравна организация (СЗО). Това се показва в взаимно изказване на ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен и ръководителя на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел, публикувано в Брюксел и представено от TACC
" Пред тази световна опасност (пандемията от новия коронавирус- коментар на ТАСС) е време да се уголемява съдействието и да се намерят общи решения. Трябва да се заобикалят дейности, които отслабват интернационалните резултати. В този подтекст призоваваме Съединени американски щати да преразгледат оповестеното си решение ", се отбелязва в изказването.
В документа се показва, че „ СЗО би трябвало да продължи да има опция да управлява интернационалните старания за битка с пандемиите, както сегашни, по този начин и бъдещи “. " Това изисква присъединяване и поддръжката на всички страни и това е доста значимо, " се акцентира в документа. " Европейският съюз продължава да поддържа СЗО в това отношение и към този момент е дал в допълнение финансиране. "
По-рано американският президент Доналд Тръмп съобщи, че Вашингтон има намерение изцяло да приключи връзките си със СЗО, защото управлението й отхвърли да организира промените, за които американските управляващи упорстват. На 18 май американският водач разгласява писмо в „ Туитър “, което е изпратил до генералния шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. В документа се отбелязва, че Съединени американски щати са подготвени да дадат на организацията 30 дни, с цел да подсигурява използването на промените. По-специално в писмото се показва, че СЗО би трябвало да се дистанцира от китайските управляващи. Вашингтон съобщи, че в противоположен случай ще спре финансирането на СЗО и ще преразгледа участието си в организацията, предава БГНЕС.
 
Всичко за абсурда - вижте ТУК.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР