Европейският съюз призова Русия и САЩ за активен диалог относно

...
Европейският съюз призова Русия и САЩ за активен диалог относно
Коментари Харесай

Евросъюзът предупреди Русия и САЩ за опасностите от нова надпревара във въоръжаването

Европейският съюз прикани Русия и Съединени американски щати за деен разговор по отношение на контрола над оръжията и предизвестява против нова конкуренция във въоръжаването. Това съобщи пред РИА Новости упълномощено длъжностно лице от Евросъюза, написа БГНЕС.
В петък съветският президент Владимир Путин съобщи, че тестванията на американски ракети, извършени на 18 август, удостоверяват наличната преди този момент в Русия информация, че Вашингтон създава оръжия, неразрешени по-рано от Договора за редуциране на ракетите със междинен и дребен обхват на деяние. Действието на контракта беше прекратено на 2 август. Президентът съобщи, че Русия няма желание да се включва в конкуренция във въоръжаването, инструктира министерството на защитата,министерството на външните работи и други ведомства да разработят ограничения за подготовка на съразмерен отговор.
„ Европейски Съюз неведнъж акцентира своята позиция по отношение на смисъла на контракта, който способства доста за европейската и интернационалната сигурност и непоклатимост “, разяснява източникът съветското изказване. " Призоваваме Съединени американски щати и Русия да понижат в допълнение своите арсенали, в това число стратегически и нестратегически, разгърнати и неразгърнати нуклеарни оръжия. Бихме приветствали бърз и деен разговор за бъдещето на новия СТАРТ след 2021 година и други механизми за надзор на оръжията ", съобщи формалният представител. Според него Европейски Съюз също по този начин " удостоверява дългогодишния си ангажимент за предстоящ на инспекции ефикасен надзор на нуклеарните оръжия и разоръжаване посредством съглашения ".
" Ето за какво призоваваме за опазване достиженията на ДРСМОД. Предвид засиленото напрежение би трябвало да внимаваме да не се впуснем в нова конкуренция във въоръжаването, която ще повлияе отрицателно на забележителните понижения, реализирани след края на Студената война ", съобщи европейският представител./РИА Новости.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР