Европейският съюз призова Израел незабавно да спре разрушаването на палестинските

...
Европейският съюз призова Израел незабавно да спре разрушаването на палестинските
Коментари Харесай

ЕС призова Израел да не разрушава домове на палестинци

Европейският съюз прикани Израел неотложно да спре разрушаването на палестинските домове в покрайнините на Йерусалим, като съобщи, че това подкопава вярата за дълготраен мир в района.
" В сходство с дългогодишната позиция на Европейски Съюз чакаме от израелските управляващи неотложно да спрат разрушаването ", съобщи представител на службата по външната политика на Европейски Съюз.
" Продължаването на тази политика подкопава жизнеспособността на решението за две страни и вероятността за дълготраен мир и съществено заплашва опцията Йерусалим да служи като бъдеща столица на двете страни. "
По-рано в понеделник Израел унищожи редица палестински домове, за които счита, че са противозаконни, южно от Йерусалим, съобщи БГНЕС.
Палестинците неотложно жигосаха дейностите в в региона на Сур Бахер, който се намира на Западния бряг и в Йерусалим, само че Израел отбрани дейностите си като основни за сигурността му.
Европейски Съюз поддържа палестинското виждане, че в противоречивите земи, според мирните съглашения в Осло, " всички цивилен въпроси са под юрисдикцията на Палестинската власт ".
Израел обаче споделя, че постройките са издигнати прекомерно покрай разграничителната стена, която е издигната при започване на века, с цел да спре офанзивите от Западния бряг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР