Европейският съюз призова днес Русия, Иран и Турция да осигурят

...
Европейският съюз призова днес Русия, Иран и Турция да осигурят
Коментари Харесай

ЕС настоя Русия, Иран и Турция да изпълнят обещанията си за Сирия

Европейският съюз прикани през днешния ден Русия, Иран и Турция да обезпечат прекъсване на бойните дейности в Сирия в миг, когато в Брюксел се събраха интернационалните донори, с цел да съберат помощ за раздираната от спор страна, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини сподели, че Русия, Иран и Турция имат " особена отговорност " за определяне на преустановяване на огъня и оказване на напън върху сирийския президент Башар Асад да се върне на масата за договаряния. " Виждаме усилване на военните дейности, което е тъкмо противоположното " на това, което дадоха обещание те, сподели Могерини.

Близо 80 страни, организации и сътрудници, подкрепящи Сирия, вземат участие в донорската конференция. Европейски Съюз се надява, че срещата ще даде подтик на блокираните мирни ходове под егидата на Организация на обединените нации и ще събере няколко милиарда $ филантропична помощ за Сирия и нейните съседи като Ливан и Йордания, които се мъчат да се оправят с милиони бежанци.

Германският външен министър Хайко Маас сподели, че страната му ще даде 1 милиард евро ново финансиране за 2018 и идващите години.

Европейски Съюз, наред с доста други сътрудници, отхвърля да помогне за съществено възобновяване в Сирия, до момента в който не бъдат възобновени в Женева съдържателните мирни ходове за прекъсване на спора, вилнеещ от осем години.

Могерини съобщи още, че ще даде на Турция спомагателни три милиарда евро в помощ за сирийските бежанци през идващите две години.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1357)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР