Европейският съюз предупреди Китай, че има вероятност да наложи допълнителни

...
Европейският съюз предупреди Китай, че има вероятност да наложи допълнителни
Коментари Харесай

ЕС заплаши Китай със санкции заради Хонконг

Европейският съюз предизвести Китай, че има възможност да наложи " спомагателни наказания ", откакто осъди гласуването от Народното събрание на Пекин на измененията в изборната система на Хонконг, съобщи БГНЕС.

" Националният национален конгрес на Китайската национална република одобри през днешния ден решение, което ще окаже доста влияние върху демократичното развиване и политическия плурализъм в Хонконг ", съобщи висшият представител на Европейския съюз за политиката на сигурност и външните работи Жосеп Борел. ``Европейският съюз съжалява, че главните свободи, демократичните правила и политическият плурализъм, които са от главно значение за идентичността и просперитета на Хонконг, са под напън от страна на управляващите в Пекин “, се споделя още в изказването.

Преди това Брюксел реши да ограничи износа на съоръжение, което може да се употребява за наблюдаване в Хонконг, а външните министри на Европейски Съюз разискаха опцията за още наказания, в случай че обстановката се утежни.

Вчера министър председателят на Китай Ли Къцян акцентира, че Пекин има намерение да се придържа към конституционните правила и да употребява законодателните механизми за отбрана на националната сигурност на Хонконг. По отношение на реформата в изборната система на административния регион, мярката е ориентирана към отбраната на правилото ``една страна – две системи``, акцентира той. Според Китай промяната в изборната система има за цел да подсигурява, че Хонконг ще се ръководи от ``патриоти``. 

Централното държавно управление в Пекин възнамерява да промени метода за образуване и числеността на изборната гилдия в Хонконг. Този орган ще продължи да гласоподава за ръководителя на администрацията, само че ще има право да избира ``относително огромен дял`` от членовете на Законодателния съвет и ще упражнява надзор върху процеса на номиниране на всички кандидат-депутати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР