Европейският съюз предупреди американските технологични гиганти да предприемат крути мерки

...
Европейският съюз предупреди американските технологични гиганти да предприемат крути мерки
Коментари Харесай

Брюксел настоя US технологичните гиганти да се справят с фалшивите новини до края на 2018-а

Европейският съюз предизвести американските софтуерни колоси да подхващат крути ограничения против разпространяването на " подправени вести " до края на годината или ще попаднат под ударите на закона след абсурда, обвързван с противозаконното събиране на данни от консуматори на " Facebook ", оповестява " Франс прес ".

Брюксел прикани за основаването на мрежа от " самостоятелни проверяващи на обстоятелствата " и кодекс на държание на фона на възходящите опасения по отношение на намесата в изборите в разнообразни страни, включваща потреблението на интернет и персонални данни.

 Европейски Съюз заменя „ подправени вести “ с „ дезинформация онлайн “
Европейски Съюз заменя „ подправени вести “ с „ дезинформация онлайн “

Няма да вършим и министерство на истината, увери още Габриел

" Даваме късмет на обществените мрежи и онлайн платформите да разрешат казуса един път вечно ", посочи еврокомисарят по цифровите технологии Мария Габриел на конференция в Брюксел.

Като първа стъпка българският еврокомисар прикани софтуерните компании да изготвят кодекс за държание до юли и предложи основаването на сигурна онлайн платформа за битка с " дезинформацията ".

" Ще следим от близко постигнатия прогрес и може да предложим спомагателни дейности до декември, в това число ограничения от регулаторен темперамент, в случай че резултатите се окажат незадоволителни ", предизвести тя.

 И Робърт Мюлер подхвана
И Робърт Мюлер подхвана " Кеймбридж Аналитика "

Затяга се обръчът към " Facebook "

В изказване на Европейската комисия (ЕК) категорично се загатва абсурда, разразил се около огромното приключване на данни на консуматори на " Facebook " към английската консултантска компания Cambridge Analytica за потреблението им в предизборната акция на американския президент Доналд Тръмп.

" Неотдавнашните разкрития към Фейсбук/Кеймбридж аналитика демонстрираха по какъв начин тъкмо могат да се употребяват персоналните данни в изборни контексти и са навременно подсещаме, че е належащо повече за гарантиране на резистентност на демократичните процеси ", се акцентира в изказването на Европейска комисия.

Брюксел неведнъж е изразявал угриженост поради намесата в разнообразни избори, в това число хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и референдума за Брекзит във Англия по-рано същата година.

 Бурно приветстваният Макрон разкри визията си за света пред Конгреса на Съединени американски щати
Бурно приветстваният Макрон разкри визията си за света пред Конгреса на Съединени американски щати

Той прикани Съединени американски щати да не напущат международната сцена

Френският президент Еманюел Макрон съобщи в послание пред Конгреса на Съединени американски щати през вчерашния ден, че " с цел да защитим нашите демокрации, би трябвало да се борим против все по-разрастващия се вирус на подправените вести ".

Плановете на Европейски Съюз идват, откакто група, формирана от 40 медийни специалисти показа отчет по въпроса по-рано тази година.

Същевременно Брюксел също по този начин притисна компании от Силициевата котловина като Гугъл да бъдат по-прозрачни по отношение на метода, по който работят на фона на опасенията, че притискат дребните компании .

" Трябва да сме сигурни, че не злоупотребяват с мощта си ", акцентира Габриел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР