Европейският съюз предлага на Съединените щати замразяване за шест месеца

...
Европейският съюз предлага на Съединените щати замразяване за шест месеца
Коментари Харесай

Замразени мита за 6 месеца предлага ЕС на САЩ

Европейският съюз предлага на Съединените щати заледяване за шест месеца на митата, наложени върху вносни артикули за милиарди долари. Това заяви вицепрезидентът на Европейска комисия и еврокомисар за търговията Валдис Домбровскис, представен от " Ройтерс ".

Това надвишава четиримесечното спиране, контрактувано предишния месец, и е знак, че Брюксел търси компромис в дългогодишния спор сред самолетостроителните колоси Airbus и Boeing.

Предложихме прекъсване на всички взаимни мита за шест месеца, с цел да се реализира контрактувано решение, съобщи Домбровскис пред " Шпигел ".

По негови думи това би дало глътка въздух на индустрията и служащите от двете страни на Атлантическия океан.

Припомняме, през март Европейски Съюз и Съединени американски щати се договориха за четиримесечна анулация на митата, обхващащо всички американски данъци върху вносни артикули от Европейски Съюз за 7,5 милиарда щатски $, както и всички мита в Европейски Съюз върху американски вносни артикули за 4 милиарда $ в символ на благосклонност за възобновяване на трансатлантическите връзки.

Домбровскис уточни, че Европейски Съюз ще следи от близко законите на американския президент Джо Байдън " Купувайте американското ", които плануват американски публични поръчки да се разпореждат само на американски компании.

Нашата цел е да се стремим към пазари за публични поръчки, които са допустимо най-отворени към целия свят, акцентира вицепрезидентът на Европейска комисия, написа dnes.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР