Европейският съюз позволява държавите-членки да въведат защитни механизми заради високите

...
Европейският съюз позволява държавите-членки да въведат защитни механизми заради високите
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: Бизнесът да плаща ток като в Германия, иначе затваряме

Европейският съюз разрешава държавите-членки да вкарат защитни механизми поради високите цени на тока и това не е държавна помощ. Защото няма логичност да изтеглиш заем, да направиш инвестиция от няколко милиона лв., която обикновено да се изплаща 15-20 години, и поради цената на силата да стане неизплатима. Това споделя в изявление за " " - ръководител на Конфедерацията на работодателите в България.

Българският бизнес упорства да заплаща същото, каквото заплаща дружество в Германия. Иначе ние ще стопираме производства и ще затваряме нашите фабрики, сподели още Домусчиев.
 Работодатели обмислят митинги поради високите цени на тока Работодатели обмислят митинги поради високите цени на тока
" Днес работодателските организации започнаха да разискват образуване на митинги против високите цени на тока и неналичието на ограничения. Не мо...

В четвъртък КРИБ се срещна с премиера Стефан Янев и министрите на стопанската система Даниела Везиева, на енергетиката Андрей Живков и на финансите Валери Белчев, с цел да се обсъдят ограничения за преодоляване на цените на тока. През идната седмица работна група с представители на конфедерацията и трите министерства ще набележат съответни стъпки. Експертите ще разискват предлагането на промишлеността енергоемките фабрики да сключат директни контракти с АЕЦ " Козлодуй " и НЕК за доставки на електрическа енергия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР