Европейският съюз постави днес по-строг акцент върху енергетиката по време

...
Европейският съюз постави днес по-строг акцент върху енергетиката по време
Коментари Харесай

Европа да се готви за спиране на доставките на газ от Русия: Фон дер Лайен

Европейският съюз сложи през днешния ден по-строг акцент върху енергетиката по време на чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз поради войната на Русия в Украйна. " Трябва да се подготвим за по-нататъшно спиране на доставките на газ , даже за цялостно прекъсване на доставките от Русия ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент.

Тя сподели, че до края на идната седмица Европейска комисия ще показа ексклузивен проект за сигурност на енергийните доставки, който ще помогне за пренасочване на газовите потоци в границите на Европейски Съюз към " местата, където те са най-необходими ".

" Трябва да осигурим европейска взаимност и да защитим единния пазар (на ЕС), както и веригите за доставки на индустрията ", сподели Фон дер Лайен.

Чешкият министър председател Петър Фиала съобщи пред евродепутатите, че енергийният проект ще отразява солидарността на Европейски Съюз, проявена в разгара на Коронавирус рецесията.

" Пътят, по който чешкото председателство желае да поеме, е на първо място да работи по общи европейски планове, които да ни освободят от зависимостта ни от Русия ", сподели той.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР