Европейският съюз подготвя изискване, според което големите интернет площадки ще

...
Европейският съюз подготвя изискване, според което големите интернет площадки ще
Коментари Харесай

Facebook и YouTube ще имат 1 час за изтриване на екстремисткото съдържание

Европейският съюз приготвя условие, съгласно което огромните интернет площадки ще бъдат обвързване да отстраняват екстремисткото наличие.

Това би трябвало да стане в границите на 60 минути, откакто материалът бъде приет за екстремистки . В противоположен случай, на съответната компания ще бъде наложена санкция. Популярното издание The Verge цитира Financial Times, че това предписание и в този момент съществува, само че неговото осъществяване е на доброволни начала.

Експертите смятат, че сегашните правила не са задоволително разбираеми и явни, което води до разпространение на наличие в Глобалната мрежа, което може да бъде несъмнено като протерористично. Цялостното прекъсване разпространяването на екстремистки материали е проблематично даже и с потреблението на модерни интелигентни системи. Но съкратения период на реакция се чака да помогне.

Спазването на новите правила може да се окаже комплицирана софтуерна и организационна задача. Решаването на казуса с терористичните материали ще бъде доста по-труден за по-малките компании, които нямат ресурсите на софтуерните колоси. Но Европейски Съюз смята, че би трябвало да бъдат взети по-решителни ограничения за отбрана на европейските жители.

Новият законопроект следва да бъде утвърден от Европейския парламент, както и от болшинството страни на Европейски Съюз.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР