Европейският съюз отново ще продължи икономическите санкции срещу Русия, чиито

...
Европейският съюз отново ще продължи икономическите санкции срещу Русия, чиито
Коментари Харесай

ЕС ще удължи санкциите срещу Русия

Европейският съюз още веднъж ще продължи икономическите наказания против Русия, чиито период на деяние изтича през януари. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск в границите на конференция в аржентинската столица Буенос Айрес, където стартира тридневната среща на върха на страните от Г-20, предават TACC и " Фокус ".

„ Европа е единна е поддръжката за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Ето за какво съм убеден, че през декември Европейски Съюз ще продължи глобите против Русия “, акцентира полският политик.

Припомняме, че напрежението сред Украйна и Русия се ускори в последните дни след задържане на украински кораби от съветски в Азовско море.

Междувременно президентът на Руската федерация Владимир Путин осъди „ порочното " потребление на глобите и комерсиалния протекционизъм.

„ Порочната процедура за връщане към противозаконни, едностранни наказания и протекционистки ограничения се популяризира, като обгръща Хартата на Организация на обединените нации, разпоредбите на СТО и интернационално приетите правни правила ", съобщи Путин пред водачите на страните от Г-20, които се събраха на тридневна среща в аржентинската столица Буенос Айрес. Неговото изявление обаче бе ориентирано по-скоро към американския му сътрудник Доналд Тръмп, който наложи наказания на Иран и Китай.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР