Европейският съюз одобри в четвъртък още 545 милиона евро военна

...
Европейският съюз одобри в четвъртък още 545 милиона евро военна
Коментари Харесай

ЕС одобри още 545 млн. евро военна помощ за Украйна

Европейският съюз утвърди в четвъртък още 545 милиона евро военна помощ за Украйна, с което общата поддръжка за украинската войска доближи 3,6 милиарда евро, написа " Анадолу ".

Държавите-членки на Европейски Съюз дадоха зелена светлина за седмия пакет от 500 милиона евро по Европейския механизъм за подкрепяне на мира, оповестиха от Съвета на Европейския съюз в изказване за медиите.

" Европейски Съюз ускорява поддръжката си за Украйна, с цел да отбрани нейния суверенитет и териториална целокупност в границите на нейните интернационално приети граници и да отбрани цивилното население против продължаващата съветска нападателна война ", се споделя в документа.

Решението пристигна преди 24-ата среща на върха ЕС-Украйна, която ще се организира в петък в украинската столица Киев.

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и 15 еврокомисари, в това число висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, към този момент дойдоха в Киев, с цел да проведат диалози с сътрудниците си от украинското държавно управление.

В допълнение към поддръжката от 500 милиона евро, държавите-членки на Европейски Съюз също утвърдиха " нова мярка за помощ от 45 милиона евро в поддръжка на напъните за образование на задачата на Европейския съюз за военна помощ в Украйна ", се споделя в изказването.

Новият фонд ще покрива несмъртоносно съоръжение, доставки и услуги за украинските бойци, подготвени от Европейски Съюз.

Според информацията, получена от Анадолската организация, Борел се чака да разгласи нова цел за задачата за военно образование на Европейски Съюз, включваща 15 000 бойци в допълнение към сегашните 15 000 бойци.

От началото на войната на Русия против Украйна Европейски Съюз и неговите държави-членки са дали 50 милиарда евро директна поддръжка на Украйна.

Тя включва почти 12 милиарда евро военна помощ, която се състои от 3,6 милиарда евро фондове на Европейски Съюз по линия на Европейския механизъм за подкрепяне на мира и двустранна поддръжка от неговите държави-членки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР