Европейският съюз одобри първото лекарство за превенция от COVID-19 на

...
Европейският съюз одобри първото лекарство за превенция от COVID-19 на
Коментари Харесай

ЕС одобри лекарството на AstraZeneca за превенция от COVID-19

Европейският съюз утвърди първото лекарство за предварителна защита от COVID-19 на AstraZeneca, оповестиха от компанията.
Evusheld, композиция от две моноклонални антитела (тиксагевимаб и цилгавимаб), на AstraZeneca, е композиция от антитела за профилактика против COVID-19, лицензирана във Англия.
Медикаментът е получил позволение за приложимост в Европейския съюз (ЕС) за профилактика (превенция) на COVID-19 при необятна популация от възрастни и юноши на възраст 12 и повече години, само че с тегло минимум 40 кг.
Одобрението от Европейската комисия се основава на резултатите от програмата за клинично развиване на Evusheld, в това число данни от изследването за профилактика на предекспозицията, което демонстрира 77% понижение на риска от развиване на знаменателен COVID-19, спрямо плацебо при първичния разбор и 83% понижение при шестмесечен междинен разбор. Защитата от вируса продължава минимум шест месеца. Медикаментът като цяло се понася добре при тестванията, оповестяват още от компанията.
Препоръчителната доза от Evusheld в Европа е 150 mg tixagevimab и 150 mg cilgavimab, приложени като две обособени поредни интрамускулни инжекции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР