Европейският съюз очевидно все още смята, че има възможност парламентът

...
Европейският съюз очевидно все още смята, че има възможност парламентът
Коментари Харесай

Джонсън учуден: ЕС очевидно все още смята, че Брекзит може да бъде блокиран

Европейският съюз " явно към момента счита, че има опция Народното събрание (на Великобритания) да блокира Брекзит ". Това разяснява английският министър председател Борис Джонсън в изявление, излъчено по Sky News.

" И до момента в който считат, че има опция Народното събрание да блокира Брекзит, няма възможност да създадат отстъпките, от които се нуждаем. Така че ще е нужно малко самообладание ", добави той.

Вчера Джонсън изиска Европейският съюз да размени " антидемократичния " защитен механизъм за границата сред Ирландия и Северна Ирландия с " ангажимент да се вкарат такива договорености, доколкото е допустимо преди края на преходния интервал, като част от бъдещите връзки ".

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обаче през днешния ден настоя, че защитният механизъм би трябвало да остане част от съглашението за излизане на Англия от Европейски Съюз, в случай че не бъде открита " реалистична " опция и упрекна Обединеното кралство, че в действителност приканва за твърда граница на остров Ирландия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР