Европейският съюз обмисля да наложи на държавите членки задължителна забрана

...
Европейският съюз обмисля да наложи на държавите членки задължителна забрана
Коментари Харесай

ЕС обмисля забрана за използване на оборудване на Хуавей при изграждането на 5G мрежите

Европейският съюз обмисля да наложи на страните членки наложителна възбрана да прибягват до услугите на  компании, които биха могли да съставляват риск за сигурността, при построяването на своите 5G мрежи, в това число китайската китайската " Хуавей " (Huawei). Това написа през днешния ден в. " Файненшъл таймс ", представен от Ройтерс.

Служители на Европейската комисия декларирали пред английския ежедневник, че тези проекти отразяват засилващите се опасения в Брюксел, че държавните управления на някои страни, в това число Германия, се бавят с предприемането на ограничения на национално ниво, отбелязва Българска телеграфна агенция.
В петък еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон споделил, че единствено една трета от страните членки са забранили достъпа на " Хуавей " до сериозна инфраструктура.

Засега от Европейски Съюз и китайския телекомуникационен колос не са дали отговор на запитванията на Ройтерс за коментар.

През 2020 година Европейският съюз реши, че страните членки би трябвало да лимитират достъпа на високорискови компании до своите 5 Джи мрежи. В същото време той устоя на натиска на Съединени американски щати да наложи цялостна възбрана за китайските телекоми.
 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР