Европейският съюз няма основания да се безпокои за състоянието на

...
Европейският съюз няма основания да се безпокои за състоянието на
Коментари Харесай

Ярослав Качински: ЕС да не се тревожи за демокрацията в Полша

Европейският съюз няма учредения да се безпокои за положението на демокрацията в Полша, съобщи през днешния ден водачът на ръководещата полска партия " Право и правдивост " (ПиС) Ярослав Качински, представен от ДПА.

" Има тематики за разискване с Европейски Съюз, само че говоренето за полската народна власт и полската независимост няма смисъл, тъй като те не са под опасност ", сподели Качински в изявление за националното радио.

По думите му поляците се радват на свободни избори, могат свободно да пътуват, да подхващат социална и икономическа активност и е обезпечена цялостна независимост на медиите.

По мотив наказаните на затвор в Испания политици, които приканват за самостоятелност на Каталуния, Качински сподели: " Ако ние осъдим някого на повече от 10 години затвор, тъй като е изискал нещо, което не се харесва на държавното управление, дори и в случай че то визира териториалната целокупност на Полша, няма подозрение, че Европа ще закрещи, че гражданските права са били потъпкани ".

Полша е в спор с Европейски Съюз поради широкомащабната правосъдна промяна, почнала след идването на власт на партията ПиС през 2015 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР