Европейският съюз не се нуждае от руската коронавирусна ваксина Спутник

...
Европейският съюз не се нуждае от руската коронавирусна ваксина Спутник
Коментари Харесай

Френският еврокомисар не вижда нужда от ваксината Спутник V за ЕС

Европейският съюз не се нуждае от съветската коронавирусна ваксина " Спутник V ". Това съобщи пред телевизионния канал TF1 европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон, съобщи БГНЕС.
" От март до юни ще изпратим сред 300 милиона и 350 милиона дози ваксини до Европа. Тъй като Европа е континентът с най-вече ваксини (четири - " Комирнати " на BioNTech/Pfizer, на Moderna, на AstraZeneca и " Янсен ", с главен производител Johnson&Johnson), утвърдени от медицинските регулатори, ние сме първият континент, за който се създават ваксини. Ние безусловно не се нуждаем от " Спутник V ", сподели политикът. Според него е належащо всеобщо да се създават и популяризират към този момент утвърдените ваксини.
 Чехия блокира мераците на някои свои политици за прилагане на Спутник V преди европейско позволение Чехия блокира мераците на някои свои политици за прилагане на " Спутник V " преди европейско позволение
Сенатът (горната камара) на чешкия парламент одобри резолюция, изискваща републиката да употребява съветската коронавирусна ваксина " Спутник V...
Бретон добави, че е допустимо да се реализира групов имунитет против ковид в Европа до 14 юли, френският народен празник.
На 17 март Бретон, отговаряйки на въпрос за опцията да се употребява съветското лекарство за компенсиране на дефицита в Европейски Съюз, той съобщи, че Европейската комисия не се съмнява в качеството на " Спутник V ", само че е известно, че Руската федерация " също има компликации с производството на тази ваксина ”.
На 4 март Европейската организация по медикаментите разгласи началото на процедурата за експертна оценка и проучване на имунизацията " Спутник V ".
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР