Европейският съюз не работи като Югославия, той по друг начин

...
Европейският съюз не работи като Югославия, той по друг начин
Коментари Харесай

Захариева: Европейският съюз не работи като Югославия

 Европейският съюз не работи като Югославия, той по различен метод работи и това го споделяме на районен съд Македония от 2019 година. Не съм с усещането, че оттова чакат промяна на държавното управление. Това съобщи пред bTV вицепремиерът и министър на външните работи по отношение на договарянията със съседите от районен съд Македония и средата ѝ в сряда с Буяр Османи.

Захариева удостовери, че двамата са обсъждали идното привикване на междуправителствената конференция и акцентира, че датата на съвещанието да вземем за пример би трябвало да се разгласи и от двете страни.

По думите на Захариева оповестяването, че комисията се е схванала за Средновековието, не е правилно. Говорихме, че освен, че няма прогрес, само че има и оттегляне по петте персони. Разбрахме се за следваното – продължаваме разговора, изясни тя.

Запитана дали има външен напън в връзките с югозападната ни съседка, посланик номер едно разяснява: " Не останах с усещане, че те чакат промяна на държавното управление. Нашето само и непрекъснато обръщение към тях е да си приказваме откровено, не през медиите. "

Според Захариева Съединени американски щати постоянно са заявявали, че имат интерес на Балканите, изключително новата администрация. България няма да се подаде на напън откъдето и да било, от който и да било и това би трябвало да спре да се внушава. Ние имаме интерес да работим с Европейски Съюз, със Съединени американски щати, най-много със страните от Западните Балкани, тъй че да намерим решение на отворените въпроси, безапелационна е.

Вицепремиерът разяснява и апела на президента към институции в България и Република Северна Македония да се реагира на значимите проблеми, пред които са изправени нашите сънародници в югозападната ни съседка, оповестява БГНЕС.

" Министерство на външните работи си прави работата. Ние не работим с прессъобщения. В момента, в който имаме сигнал, незабавно викаме посланика и настояваме за реакция ", съобщи Захариева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР