Европейският съюз не може да си позволи лукса и тази

...
Европейският съюз не може да си позволи лукса и тази
Коментари Харесай

Македония: България не може да ни казва какъв език да говорим!

Европейският съюз не може да си разреши лукса и тази 2021 година да премине по този начин, като мина 2020 година, с крах в разширението, съобщи вицепремиерът по европейските въпроси в държавното управление на Република Северна Македония Никола Димитров в празнично изявление за организация МИА. В изявлението той визира тематиките за българската обсада, европеизацията на страната, настояването за избор на съмнение, импортирано от опозицията, и готовността на администрацията за преговорния развой, оповестява в. " Слободен щемпел ", представени от Българска телеграфна агенция.

Според Димитров Португалия, ротационен ръководител на Европейски Съюз , ще бъде заинтересувана да продължи напъните на Германия във връзка с разширението, а Берлин също заявява, че остава отдаден на този въпрос.

На въпрос дали чака прогрес в диалозите с България след завършването на изборите, които е планувано да се състоят през март, Димитров сподели, че политически чувствителни въпроси се вземат решение по-трудно преди избори и по време на акция.

В изявлението Димитров показва, че Република Северна Македония има с България същински интерес за другарство и за превъзмогване на разликите. По негово мнение обаче въпросите, които отваря България, нямат правна основа.

" След завършването на процеса в Обединените народи, нито България, нито която и да било друга страна в света може да ни споделя какъв език приказваме. Това е наша работа и в този смисъл Договорът за другарство в действителност споделя, че ние явно имаме разлики в подтекста на историята, ще формираме комисия историците да беседват за тези разлики, а ние като политика и като държавни управления ще работим за бъдещето, ще сътрудничим и апропо ще имаме поддръжката на България за участие в НАТО, което се случи и сме признателни за това, и ще имаме тяхната помощ на европейския път, член 2 от Договора за другарство ", означи Димитров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР