Европейският съюз не иска промени в международното споразумение за иранската

...
Европейският съюз не иска промени в международното споразумение за иранската
Коментари Харесай

ЕС не иска промени в иранската ядрена сделка

Европейският съюз не желае промени в интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия, съобщи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини, представена от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че Могерини е споделила това на фона на заканите на американския президент Доналд Тръмп Съединените щати да се отдръпват от договорката.

Европейски Съюз "придава стратегическа значимост на цялостното използване на съглашението от всички страни ", акцентира ръководителката на европейската дипломация след среща на министрите на външните работи на страните от съюза в Брюксел. Тя се аргументира, че "за нас това е въпрос на сигурност, за Европа и останалия свят ".

Ако съглашението бъде развалено, "това ще сътвори спомагателна опасност за сигурността и безпокойствие в района ", предизвести Могерини.

Тя изрази вяра Европейски Съюз да убеди Иран да се откаже от създаването на ракети и от подкопаването на сигурността в Близкия изток, само че акцентира, че тези старания би трябвало да останат настрана от нуклеарната договорка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР