Европейският съюз не е наивен по отношение на дипломатическото на

...
Европейският съюз не е наивен по отношение на дипломатическото на
Коментари Харесай

ЕС не е наивен за сближаването на Китай и Русия, но няма да къса с Пекин

Европейският съюз не е доверчив във връзка с дипломатическото на фона на войната в Украйна . Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, представен от " Евронюз ".

Той обаче уточни, че все по-близките връзки не би трябвало да възпират Брюксел да се ангажира с Пекин.

Абсолютно сме уверени, че е значимо Китай да не поддържа Русия , акцентира Мишел преди двудневната среща на върха на водачите в Брюксел.

Той съобщи, че е значимо Китай да поддържа интернационалното право и стабилността посредством Хартата на Организация на обединените нации.

" Не съм доверчив. Знам, че има тесни връзки сред Китай и Русия. От друга страна обаче, считам, че при тези условия е пределно ясно, че би трябвало да се ангажираме с Китай не тъй като сме съгласни за всичко с него, в противен случай, а тъй като би трябвало да пазиме своите ползи и да пазиме правилата си ", разясни ръководителят на Съвета на Европейски Съюз.
 Подкрепата на Китай за Русия не е в полза на Съединени американски щати, натъртва Блинкън
Подкрепата на Китай за Русия не е в полза на Съединени американски щати, натъртва Блинкън

Вашингтон обаче няма доказателства Пекин да изпраща смъртоносна помощ на Москва

Той удостовери поддръжката си за препоръчан от украинския президент Володимир Зеленски, който приканва за цялостно евакуиране на съветските войски и възобновяване на интернационално приетите граници на Украйна.

Предложението на Зеленски контрастира с, в който явно не попада въпросът за окупираната територия.

Китайският проект се базира на правилата на интернационалното право, само че заобикаля да назовава войната война или инвазия , а вместо това приказва за " рецесия ". Освен това в него се упорства за унищожаване на " едностранните наказания " и края на " манталитета на Студената война " - език, който се преглежда като едвам прикрита рецензия към западните съдружници.

" Този кротичък проект не е това, в което имаме вяра. Ние имаме вяра във формулата за мир, препоръчана от президента Зеленски, която се основава на Хартата на Организация на обединените нации, интернационалното право и многостранния метод ", означи Мишел.

Председателят на Европейския съвет дефинира като " извънредно значим ", утвърден по-рано тази седмица от министрите на външните работи и защитата на страните от Европейски Съюз, който за първи път включва 1 милиард евро за заплащане на
 Путин и Си Дзинпин не са обсъждали мирния проект на Украйна
Путин и Си Дзинпин не са обсъждали мирния проект на Украйна

Имало е замяна на отзиви по китайската формула за мир

По негови думи това е съответно решение за същинска европейска защита.

" В предишното обсъждахме доста този въпрос, за някои това беше научен спор. Сега е действителност. Беше невероятно да си представим сходно решение даже няколко седмици преди началото на пълномащабното навлизане ", напомни Мишел.

Запитан за границата сред военната поддръжка и дейната война, той уточни, че Европейски Съюз има законното право да помогне на страна, която е нападната.

" Несъмнено няма желание да се нападна Русия. Има агресор - това е Русия. Има жертви ", сбит бе Мишел.

Подкрепяме интернационалното право, тъй като знаем, че в случай че не подкрепим Украйна, това значи, че в бъдеще светът ще бъде по-малко безвреден , разясни той.

Относно положението на европейската стопанска система, която е съществено наранена от вълнообразния резултат, провокиран от войната на Русия, Мишел акцентира, че е значимо да се обърне внимание на дълготрайната конкурентоспособност на Европейски Съюз.
 Европейски Съюз сложи алена линия пред Китай - доставките на оръжие за Русия
Европейски Съюз сложи алена линия пред Китай - доставките на оръжие за Русия

В противоположен случай Брюксел даде обещание последици за Пекин

Изправени сме по едно и също време пред доста сложни провокации, съобщи той и уточни високите цени на силата, изменението на климата, цифровия преход и неналичието на нужните умения.

Финансовата паника се ускори по-рано този месец след - най-голямата американска банка, оповестила фалит от 2008 година насам, и придобиването с посредничеството на държавното управление на Credit Suisse - вторият по величина заемодател в Швейцария.

" Следим какво се случва в Швейцария, в Съединени американски щати. Но аз съм убеден, че разполагаме с верните принадлежности, с цел да сме сигурни, че поддържаме обстановката постоянна ", посочи Мишел.

Според него тези събития би трябвало да послужат като " спомагателен мотив, а не като фактор " за ускорение на договарянията по, който към момента не е приключен заради непрекъснатите разлики сред страните членки.

Третият дирек на Европейски Съюз, прочут като Европейската скица за гарантиране на депозитите (EDIS), е последното парче от пъзела, което би трябвало да бъде контрактувано. EDIS би трябвало да предотврати обезверени банкови сривове като тези, които довели до банкрута на Silicon Valley Bank.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР