Европейският съюз в съвременния свят вече не може да разчита

...
Европейският съюз в съвременния свят вече не може да разчита
Коментари Харесай

Борел: ЕС вече не може да разчита само на мека сила в световната политика

Европейският съюз в актуалния свят към този момент не може да разчита единствено на " меката мощ " за прогрес в своята стратегия, само че ще ускори личните си военни благоприятни условия и връзките със Съединени американски щати и НАТО . Това разгласи в четвъртък висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел на виртуален конгрес за съдействието сред Съединени американски щати и Европейски Съюз в региона на защитата. Конференцията е проведена от Делегацията на Европейски Съюз в Съединените щати и Института Брукингс във Вашингтон, оповестява ТАСС.

" Европейски Съюз престана да бъде доверчив . Той към този момент не може да разчита единствено на меката мощ, с цел да напредне в дневния си ред на международната сцена. Освен това през днешния ден към този момент не е ясно къде свършва меката мощ и стартира стандартната мощ ", разяснява Борел.

В тази връзка той изрази поддръжка за по-нататъшното подсилване на връзките със Съединени американски щати и с НАТО , само че също по този начин означи нуждата от усилване на военните качества на Европейския съюз .

Борел изясни, че Европейски Съюз ще продължи да развива собствен личен защитителен фонд, чиято цел е да подкрепя развиването на европейската отбранителна промишленост и да дава приоритет при приемане на поръчки от европейски страни .
 Берлин: Европа да не разчита на Съединени американски щати за защитата си и при Джо Байдън
Берлин: Европа да не разчита на Съединени американски щати за защитата си и при Джо Байдън

Това предизвести немският боен министър Анегрет Крамп-Каренбауер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР