Европейският съюз може да прекрати преговорите с Турция за присъединяване.Говорител

...
Европейският съюз може да прекрати преговорите с Турция за присъединяване.Говорител
Коментари Харесай

ЕС може да прекрати преговорите с Турция за присъединяване

Европейският съюз може да приключи договарянията с Турция за присъединение.

Говорител на немското държавно управление съобщи, че това ще бъде препоръчано още на идната среща на върха през октомври.

Изявлението на представителя пристигна часове след снощния избирателен спор в Берлин сред Ангела Меркел и водача на социалдемократите Мартин Шулц.

Канцлерът съобщи, че Турция не трябва да става член на Съюза. Позицията ѝ беше подкрепена от Европейската комисия и други страни членки на Съюза.

„ Много е значимо да намерим вярната ниша за разговор с Турция, само че съм изцяло склонен с канцлера Меркел, че е безнадеждно да продължаваме договарянията за присъединение към Европейския съюз – разяснява министър-председателят на Дания Ларс Льоке Расмунсен. – Турция, както знаем, няма да бъде член на Европейския съюз. Нито през моя живот, нито през живота на децата ми “.

Турция е подготвена да разисква всички въпроси, свързани с договарянията за участие в Европейски Съюз, само че отхвърля рецензиите в областта на правата на индивида след опита за държавен прелом, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

Искаме Турция да стане пълновръстен член на Европейски Съюз и ще продължим договарянията. За нас не е проблем да обсъждаме някакви глави, механически въпроси. Готови сме за това, сподели Чавушоглу, който приказва на Стратегическия конгрес в словенския град Блед.

На въпрос за рецензиите към Анкара в областта на човешките права, изключително след събитията на 15 юли 2016 година (опита за държавен преврат), Чавушоглу сподели, че Турция се е сблъскала с тероризма, по тази причина е въвела режим на изключително състояние.

„ Загубихме доста хора през онази нощ. Бях заставен да уволня чиновници в министерството на външните работи, обвинени в оказване на поддръжка за терористична организация. Дали съм благополучен поради това? Не. Но ние нямахме различен избор “, уточни Чавушоглу.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР