Европейският съюз категорично се противопоставя на едностранните санкции и заплахи

...
Европейският съюз категорично се противопоставя на едностранните санкции и заплахи
Коментари Харесай

Жозеп Борел: ЕС е против санкциите на САЩ срещу “Турски поток”

Европейският съюз изрично се опълчва на едностранните наказания и закани от страна на Съединени американски щати против газопроводите „ Северен поток-2 “ и „ Турски поток “, защото такива ограничения опонират на интернационалното право. Това се показва в изказване на първия посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел.

“ЕС е надълбоко угрижен за възходящия брой случаи на наказания или закани от страна на Съединени американски щати против европейски компании и техните ползи. Тази наклонност следим в Иран, Куба и неотдавна в “Северен поток – 2” и “Турски поток”. Европейски Съюз изрично се опълчва на глобите на Съединени американски щати против европейски компании, преследващи законните си бизнес ползи, и счита, че екстериториалните ограничавания опонират на интернационалното право”, се споделя в текста, представен от ТАСС.

“Европейската политика би трябвало да се взема решение в Европа, а не от трети страни”, сподели Борел. Той разясни, че в тези области, в които „ ползите (в Европейски Съюз и САЩ) във външната политика и политиката на сигурност съответстват, използването на координирани и ориентирани наказания, които се постановат от всички сътрудници, е от огромна изгода “. “Когато политическите ползи се разминават, Европейски Съюз е отворен за разговор, само че договарянията не могат да се организират под опасността от санкции”, заключи първият посланик на Европейски Съюз.

Американският държавен секретар Майк Помпео в сряда съобщи, че американското външно министерство ще включи „ Северен поток – 2 “ и второто трасе на „ Турски поток “ в листата на планове, обхванати от закона „ За противопоставяне на съперниците на Съединени американски щати посредством наказания “ (CAATSA). БГНЕС напомня, че това второ трасе, наричано още “Балкански поток”, минава през България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР