Европейският съюз изпраща спасителни екипи и подготвя допълнителна помощ за

...
Европейският съюз изпраща спасителни екипи и подготвя допълнителна помощ за
Коментари Харесай

ЕС изпраща спасителни екипи и подготвя допълнителна помощ за Турция след силното земетресение



Европейският съюз изпраща избавителни екипи и приготвя спомагателна помощ за Турция след огромно земетресение, блъснало Турция и Сирия, съобщи в понеделник комисарят на блока за ръководство на рецесии, съобщи Франс прес.

" Екипи от Нидерландия и Румъния към този момент са на път ", сподели еврокомисарят Янез Ленарчич, като координационният център на Европейски Съюз за реагиране при изключителни обстановки следи тяхното разполагане.

Той сподели, че Механизмът за гражданска отбрана на блока е бил задействан, с цел да реагира на земетресението, което удари Турция и Сирия, причинявайки гибелта на стотици и опустошения на хиляди здания и в двете страни.

Ленарчич заяви, че Турция е поискала помощ от Европейски Съюз.

Няколко държавни управления в Европейски Съюз дадоха обещание помощ, в това число френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц.

" Франция е подготвена да даде незабавна помощ на популацията на място. Нашите мисли са със фамилиите на опечалените ", написа Макрон в " Туитър ".

" Следим новините за земетресението в турско-сирийския граничен регион с потрес ", сподели Шолц в Twitter. " Германия, несъмнено, ще изпрати помощ ".

Белгия, Полша, Испания и Финландия също обявиха, че са подготвени да разположат екипи и да оказват помощ.

По обявата работи: Явор Римски БНР подкасти: Черната кутия В центъра на системата
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР