Европейският съюз излезе с официално антитръстово предупреждение към Microsoft относно

...
Европейският съюз излезе с официално антитръстово предупреждение към Microsoft относно
Коментари Харесай

Брюксел заема твърда позиция по отношение на сделката между Microsoft и Activision Blizzard

Европейският съюз излезе с публично антитръстово предизвестие към Microsoft по отношение на договорката по сливането на компанията с Activision Blizzard, съобщи в края на предходната седмица Politico. От Брюксел са изпратили на Microsoft публично писмо, включващо възражения против приключването на договорката, оценяваща се на близо $70 милиарда.

Politico не разгласява детайлности към текста на писмото, само че напомня, че европейските управляващи към този момент обявиха желанието си да проверяват задълбочено обстановката към договорката, която по техни думи може да понижи съществено конкурентната среда на пазарите за доставка на PC и конзолни видеоигри.

Основното терзание на европейските законодатели се явява поредицата Call of Duty, само че и изобщо опцията целия азбучник на Activision Blizzard да остане наличен само до екосистемата от устройства на Xbox. Самите Microsoft отправяха спорни послания в тази връзка, като за последно те предложили десетгодишен период, в който поредицата да остане налична за Nintendo Switch и PlayStation, съгласно Gamesindustry.biz. В същото време обаче, през предходната година шефът на гейминга в Microsoft Фил Спенсър съобщи по какъв начин CoD ще остане наличен за потребителите на конзолата на Sony, до момента в който PlayStation е жив. Което очевидно влиза в несъгласие със упоменатия десетгодишен период. От друга страна от Редмънд неведнъж заявяваха, че известните шутър серии изобщо не са подобен фактор, какъвто го изкарват Sony за бизнеса си. Любопитен аргумент беше бележит неотдавна с друго хитово заглавие. IGN цитира Лулу Ченг Месърви, управител в Microsoft, която приведе известността на телевизионните серии по The Last of Us, като доказателство за изказванията на Microsoft. Тя напомня, че с изключение на, че са притежатели на голям размер от интелектуална благосъстоятелност и капацитет в гейм и кино пространството, те са водачи на конзолни пазар и нямат потребност от поддръжката на Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати. Последните взеха решение да заведат антистръстово дело във връзка със договорката.

Крайният период за решението по проблема Европейският съюз ще даде на 23-ти идващия месец.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР