Европейският съюз и Великобритания се договориха за условията на преходния

...
Европейският съюз и Великобритания се договориха за условията на преходния
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания си стиснаха ръцете за периода след...

Европейският съюз и Англия се договориха за изискванията на преходния интервал след излизането на страната от общността, съобщи през днешния ден основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние, представен от международните организации.

Барние сподели на взаимна конференция с английския министър за Брекзит Дейвид Дейвис в Брюксел, че Европейски Съюз и Англия са се споразумели по огромна част от контракта, който ще уреди излизането на страната от общността следващата година, само че още не са постигнали дефинитивна договореност за границата с Ирландия.

Съгласно проектодоговора преходният интервал би трябвало да завърши на 31 декември 2020 година Дейвис приветства напредъка в договарянията за Брекзит като " забележителна стъпка " към дефинитивно съглашение.

Той изрази убеденост, че напредъкът ще бъде подсилен от водачите от Европейски Съюз на срещата им в четвъртък и петък.

По думите му договарящите на Европейски Съюз и Англия са съгласни, че интернационалните съглашения би трябвало да продължат да се ползват за Англия като в този момент по време на преходния интервал след излизането й от Европейски Съюз на 29 март 2019 година

Източник Дарик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР