Европейският съюз и редица други страни засега ще бъдат изключени

...
Европейският съюз и редица други страни засега ще бъдат изключени
Коментари Харесай

САЩ засега изключват ЕС от новите вносни мита

Европейският съюз и редица други страни към този момент ще бъдат изключени от митата, оповестени от президента Доналд Тръмп върху вноса на стомана и алуминий, заяви непрекъснатият търговски представител Робърт Лайтхайзър, представен от " Франс прес ".

На въпрос при чуване в Конгреса кои са изключенията Лайтхайзър отговори: " Става дума за две страни от НАФТА и знаем кои са (Канада и Мексико - бел. ред.). Става дума за Европа. Става дума за Австралия, Аржентина и Бразилия и несъмнено (...) Южна Корея, с която сме в договаряния ".

Американската администрация стартира процедура за подаване на молби за изключения при използването на тези мита, които са от 25 на 100 за стоманата и 10 на 100 за алуминия и бяха оповестени от Тръмп на 8 март.

Лайтхайзър добави при чуването си, че до момента в който бъдат обсъждани настояванията за изключване от митата, импортирани от тези страни по силата на оповестената процедура, за тях митата няма да важат.

Редица европейски високопоставени представители посетиха Вашингтон тези дни, в това число и еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом, с цел да упорстват за Европейски Съюз тези мита да не се ползват.

Решението на Вашингтон да наложи въпросните мита породи опасност от комерсиална война, а Европейски Съюз съобщи изрично, че ще отговори с ответни ограничения, въвеждайки мита върху редица американски артикули, внасяни в 28-те страни членки, напомня " Франс прес ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР