Европейският съюз и Китай са близо до дългоочаквано споразумение за

...
Европейският съюз и Китай са близо до дългоочаквано споразумение за
Коментари Харесай

ЕС и Китай на крачка от споразумение за инвестиции

Европейският съюз и Китай са покрай дълго чакано съглашение за бизнес вложения, оповестява Би Би Си.

Споразумението се чака да бъде финализирано тази седмица. Ще обезпечи на компаниите от Европейски Съюз по-добър достъп до китайския пазар и ще усъвършенства изискванията за конкуренция.
 Европейски Съюз и Китай покрай дълго чакано съглашение за вложения
Европейски Съюз и Китай покрай дълго чакано съглашение за вложения

Двете страни са създали отстъпки

Преговорите започнаха през 2014 година, само че в продължение на години нямаше пробив поради редица въпроси. Представители оповестиха, че комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай е помогнало за смяна в китайската позиция.

Според популяризираната информация съглашението ще отвори китайския индустриален бранш за европейски компании, в това число в областта на строителството, маркетинга, въздушния превоз и телекомуникациите.

Един от най-спорните въпроси бе настояването на Китай да получи достъп до енергийния пазар на Европейски Съюз. Сделката се чака да обезпечи достъп на Пекин до дребна част от европейския бранш с възобновима сила на реципрочна база.

Щом бъде утвърдено съглашението, би трябвало да бъде утвърдено от Европейския парламент - развой, който може и да не стартира преди втората половина на 2021 година

В понеделник Европейската комисия разгласи прогрес на договарянията с Пекин, в това число и по главния въпрос за правата на служащите в азиатската страна. Според договореностите от Китай е поискано да се ангажира да съблюдава разпоредбите на Международната организация на труда за насилствения труд.

Вчера 27-те посланици на страните членки единомислещо са одобрили съглашението макар някои запаси по-рано, написа South China Morning Post.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР