Европейският съюз и Индия създадоха съвместен Съвет по търговия и

...
Европейският съюз и Индия създадоха съвместен Съвет по търговия и
Коментари Харесай

ЕС и Индия създадоха съвместен Съвет по търговия и технологии

Европейският съюз и Индия сътвориха взаимен Съвет по търговия и технологии.

Три работни групи - по цифрово ръководство и съгласуваност, зелени технологии и търговия - ще стартират работа преди министерската среща, планувана за пролетта на 2023 година, се споделя в изказване на Европейската комисия.

" Заедно ще работим за либерален модел на софтуерно развиване, който подтиква нововъведенията и слага хората в центъра ", съобщи изпълнителният заместник-председател Маргрете Вестагер.

Обявено през април 2022 година, новото партньорство с Индия идва в миг, когато Европейски Съюз се стреми да ускори връзките си с други демократични страни по стратегическите въпроси на цифровия и екологичния преход и да понижи зависимостта си от Китай, написа „ Политико “.

Двустранните годишни политически диалози ще бъдат управлявани от страна на Европейски Съюз от Вестагер и нейния сътрудник изпълнителен заместник-председател на Комисията Валдис Домбровскис, а от страна на Индия - от Субрахманям Джайшанкар, министър на външните работи; Пиюш Гоял, министър на търговията и промишлеността; и Раджев Чандрасекхар, министър на електрониката и осведомителните технологии.

Индия е десетият по величина търговски сътрудник на Европейски Съюз. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР