Европейският съюз (ЕС) защити стремежа си да реформира европейската отбранителна

...
Европейският съюз (ЕС) защити стремежа си да реформира европейската отбранителна
Коментари Харесай

ЕС защитава военните си реформи пред САЩ

Европейският съюз (ЕС) отбрани устрема си да реформира европейската отбранителна промишленост в отговор на обвиняванията на Съединени американски щати, че промяната ще изключи съдружници като Вашингтон от европейските планове.

Споровете за военните разноски идват, защото трансатлантическите връзки са в най-ниското си равнище и съществуват страхове, че съдействието в НАТО може да бъде застрашено.

В писмо двама европейски висши чиновници декларират, че Европейският съюз " остава изцяло зает да работи със Съединени американски щати като главен сътрудник по въпросите на сигурността и защитата " макар плануваните промени. Длъжностните лица на Европейски Съюз обаче упорстват също по този начин, че обсъжданите промени са просто отражение на към този момент наложени от Съединени американски щати правила. " Трансатлантическото комерсиално равновесие е уверено в интерес на Съединени американски щати ", упорстват те.

Загрижеността на Съединени американски щати е изложена в писмо от 1 май от двама от висшите представители на защитата на президента Доналд Тръмп . Те са се съсредоточили върху Европейския фонд за защита (ЕФР), който е 13 милиарда евро (14,6 милиарда долара), утвърден от Европейския парламент предишния месец и основен нов пакт за съдействие в региона на защитата на Европейски Съюз, прочут като PESCO.

В рамките на пакта страните си сътрудничат по планове за създаване на ново военно съоръжение и системи за поддръжка като военни лечебни заведения и центрове за образование.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР