Европейският съюз (ЕС) ще призове американските власти да разрешат износа

...
Европейският съюз (ЕС) ще призове американските власти да разрешат износа
Коментари Харесай

ЕС ще призове САЩ да разрешат износа на няколко милиона ваксини

Европейският съюз (ЕС) ще призове американските управляващи да разрешат износа на няколко милиона дози коронавирусни ваксини от британско-шведската компания и Университета в Оксфорд, създадени в Съединени американски щати, осведоми ТАСС. Както " Financial Times " заяви, Европейски Съюз ще насочи такова искане до американските управляващи поради проблемите с доставката на имунизацията. Според изданието, Европейската комисия (ЕК) възнамерява да повдигне този въпрос по време на идните диалози с Вашингтон, с цел да ускори двустранното съдействие в битката против пандемията на ковид.
Отбелязва се, че Брюксел също желае да получи гаранции от американските управляващи за безпрепятственото снабдяване на основните съставни елементи на имунизацията, нужни за нейното произвеждане в Европа. Според изданието, в началото това е било планувано за първото 3-месечие на 2021 година - Европейски Съюз да получи най-малко 100 000 000 дози от оксфордското лекарство, само че в този момент компанията възнамерява да достави единствено 40 000 000 до края на март.
 Русия приключи втора фаза на еднодозовата ваксина Спутник V Лайт Русия приключи втора фаза на еднодозовата ваксина " Спутник V Лайт "
Изследователският институт по епидемиология и микробиология " Гамалея " приключи втората изпитателна фаза на своята ваксина против коронави...
Подготвя се зов до американските управляващи на фона на блокирането на пратката от Европейска комисия до Австралия на партида ваксина " AstraZeneca ", създадена в Италия. Това решение е взето заради обстоятелството, че индустриалната компания не е изпълнила отговорностите си по контракта с Европейски Съюз. В края на януари Европейска комисия започва механизъм за надзор на износа на ваксини отвън Европейски Съюз, откакто всички западни компании снабдители на ваксини, с които комисията подписа съглашения за предварителна поръчка, от своя страна оповестиха, че няма да могат да изпълнят договорните си задължения  през първото 3-месечие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР