Европейският съюз (EС) разшири санкциите срещу Турция заради сондажните операции

...
Европейският съюз (EС) разшири санкциите срещу Турция заради сондажните операции
Коментари Харесай

ЕС разшири санкциите срещу Турция

Европейският съюз (EС) разшири глобите против Турция поради сондажните интервенции на Анкара в изключителната икономическа зона на Република Кипър. Това се показва в формалния вестник на Европейски Съюз, в който бяха оповестени съответните регламенти.
" Предвид продължаващата противозаконна сондажна активност на Турция в Източното Средиземноморие двама души ще бъдат включени в черния лист с физически и юридически лица ", се споделя в текста на документа, представен от международните организации.
Рестрикции бяха наложени на вицепрезидента и ръководителя на отдела за геоложко-проучвателни работи на турската държавна петролна компания TPAO (Turkish Petroleum Corporation) Мехмет Ферух Акалин, както и на неговия заместител Али Коскун Намоглу.
Припомняме, че в икономическата зона на Република Кипър са открити огромни ресурси от природен газ. През септември държавното управление на островната страна подписа съглашение с френската компания Total и италианската компания Eni за създаване на браншове в морската част на Кипър. В началото на октомври обаче Турция изпрати личен сондажен транспортен съд в региона, съпроводен от военни кораби, отбелязва още ТАСС, представена от БГНЕС.

Турция, която не признава Република Кипър, оспорва границите на зоната на островната страна и декларира, че няма да разреши геоложки изследвания и сондажи край крайбрежията на острова без единодушието на турската кипърска общественост.
Според Анкара турските сондажни кораби се изпращат в зоната на газовите залежи въз основа на лицензи, издадени от самопровъзгласената турска република Северен Кипър, която с изключение на самата Турция, не е приета от никоя друга страна в света.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР