Европейският съюз е подготвил ново предложение за нормализиране на отношенията

...
Европейският съюз е подготвил ново предложение за нормализиране на отношенията
Коментари Харесай

ЕС с ново предложение за отношенията между Сърбия и Косово

Европейският съюз е подготвил ново предложение за нормализиране на връзките сред Сърбия и Косово, което съдържа явен график за дейностите, съобщи почитан посланик от Европейски Съюз в коридорите на срещата на върха Европейски Съюз – Западни Балкани в Тирана, заяви БГНЕС.

Предложението е изпратено на двете страни през вчерашния ден, а упованията са в границите на по-малко от година да бъде реализиран финален контракт сред Белград и Прищина, сподели дипломатът.
„ Има доста неща, които дават опция да се направи огромна крачка напред по отношение на сегашната обстановка... Това не е цялостно самопризнание, само че е цялостно нормализиране на връзките “, сподели дипломатът.

„ След като изслушахме и двете страни, преработихме предлагането “, сподели дипломатът. Предложението съдържа приложение " с явен календар на дейностите - по кое време и по какъв начин би трябвало да се създадат нещата ".

Дипломатът прикани Белград и Прищина да " продължат градивния ангажимент и да се съсредоточат върху постигането на необратим прогрес в нормализацията ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР