Европейският съюз е обучил повече от 1000 украински военнослужещи от

...
Европейският съюз е обучил повече от 1000 украински военнослужещи от
Коментари Харесай

ЕС е обучил над 1000 украински войници като част от тренировъчната мисия

Европейският съюз е обучил повече от 1000 украински военнослужещи от началото на задачата на Общността. Това заяви Върховният представител на Европейски Съюз по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел в обществената мрежа " Туитър ", заяви Агенция Фокус.

" Мисията на Европейски Съюз за подкрепяне на Украйна към този момент е достигнала цялостния си капацитет. В момента се образоват повече от 1100 украински бойци ", написа Борел. " Като част от задачата ние ще обучим украински боен личен състав за облекчаване на потребностите на Украйна и ще предоставим финансови запаси в размер на 16 милиона евро за придобиване на смъртоносни оръжия за образователни цели ", добави дипломатът.

През ноември европейските водачи оповестиха началото на задача за военно образование за Украйна (EUMAM Ukraine), по време на която възнамеряват да обучат 15 000 украински бойци за интервал от 24 месеца. За тези потребности ще бъдат отделени 106,7 млн. евро. Военните ще се образоват в Полша, Германия и други европейски страни. Според външната работа на Европейски Съюз задачата е предопределена да обезпечи " самостоятелно, групово и особено образование за въоръжените сили на Украйна и подразделенията за териториална защита ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР