Европейският съюз, чрез специално формирана комисия, е одобрил план за подпомагане на

...
Европейският съюз, чрез специално
формирана комисия, е одобрил план за
подпомагане на
Коментари Харесай

ЕС ще даде 2.9 млрд евро за батерийното бъдеще на електромобилите на Европа

Европейският съюз, посредством специално формирана комисия, е одобрил проект за подпомагане на производството и рециклирането на акумулатори за електромобили на територията на континента.

Комисията е одобрила плана European Battery Innovation, който планува отпущането на 2.9 млрд евро за подкрепяне на развойната дейност и консолидираното на иновационни решения в цялата верига по производството на акумулаторни блокове за електромобили- от добиването на суровия материал, през производството, до преработването на остарелите батерийни кафези.

От дванадесетте страни с представители в комисията плануват инвестицията да бъде разпределена през следващите няколко години, като в това време да привлече спомагателни средства в размер на към 9 млрд евро от частни инвеститори.

В плана ще вземат участие 42 компании, които ще получат финансова помощ, в това число както одобрени производители, като BMW, Tesla, Varta и Rimac, по този начин и започващи компании, но всички опериращи на територията на съюза.

"Днес Европа е гореща световна точка по отношение на батериите ", коментира Марош Шефчович, вицепрезидент на European Battery Alliance. "И до 2025 година, нашите действия съгласно European Battery Alliance ще доведат като резултат до една устойчива индустрия, която зарежда най-малко 6 000 000 електрически коли всяка година ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР