Европейският съюз би трябвало да оформи бъдещи миграционни споразумения със

...
Европейският съюз би трябвало да оформи бъдещи миграционни споразумения със
Коментари Харесай

Меркел: ЕС трябва да се споразумее с африканските страни за мигрантите като с Турция

Европейският съюз би трябвало да оформи бъдещи миграционни съглашения със страни от Северна Африка по модела на съглашението си с Турция, съобщи немският канцлер Ангела Меркел, съобщи ДПА.

На неофициалната среща на върха в Залцбург водачите на Европейски Съюз се споразумяха да продължат разговора с Египет, както и със страни като Тунис и Мароко, с цел да пресекат незаконната миграция през Средиземно море, добави Меркел.

В последна сметка ние ще имаме потребност от съглашения и контракти, които са структурирани като съглашението сред Европейски Съюз и Турция, сподели Меркел, като добави, че всяка страна ще изисква характерно решение.

В сходство със съглашение от 2016 година Анкара се съгласи да стопира прекосяването на бежанци през нейната територия към Западна Европа в подмяна на финансова помощ от Европейски Съюз за бежанците, намиращи се в Турция.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е предложил на испанския министър на външните работи Жозеп Борел издигането на стена през Сахара, с цел да се спре противозаконната миграция, съобщи в това време Франс прес, цитирайки оповестен в испански медии видеоклип на Борел.

"Затварянето на пристанищата не е решение и издигането на стена през Сахара, както ми предложи наскоро президентът Тръмп, също не е решение ", декларира Борел на обществен обяд, проведен във вторник в Мадрид. Бившият ръководител на Европейския парламент прецизира, че американският президент му е предложил "да повдигнат стена през Сахара ". "Знаете ли какъв брой е огромна Сахара ", дал отговор Борел, който обаче не оповестява по кое време или по отношение на какво Тръмп е направил предлагането си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сахара е дълга е към 4800 км. Пустинята заема съвсем цялата северна част на Африка, напомня Франс прес.

Стената, която Тръмп желае да издигне по мексиканската граница, с цел да спре влизането на противозаконни мигранти, е с дължина 3200 км и по някои оценки може да коства до 20 милиарда $ (17 милиарда евро), отбелязва организацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР