Европейският съюз готви нови санкции срещу Беларус. Очаква се министрите на

...
Европейският съюз готви нови санкции срещу Беларус. Очаква се министрите на
Коментари Харесай

ЕС готви нови санкции срещу Беларус

Европейският съюз готви нови наказания против Беларус. Очаква се министрите на външните работи на Европейски Съюз да разгласят нов пакет от наказания против Беларус на днешното си съвещание в Люксембург, съобщи Някои от тях са свързани с насилственото приземяване на полета на " Райънеър " и ареста на журналиста Роман Протасевич и приятелката му София Сапега.

Около 80 души и организации в Беларус евентуално ще попаднат в санкционния лист , твърди източник от Европейски Съюз. Предстои да забележим дали ще се стигне и до дебатираните ограничаващи ограничения, ориентирани против съответни стопански браншове, което, според осведомени, е по-трудно поради комплицираните правни текстове в тази тенденция. Министрите ще беседват с водача на опозицията Светлана Тихановска на работна закуска преди съвещанието.

Съветът ще разиска и настоящата конюнктура в Ирак в границите на идните през есента парламентарни избори там. Предвидена е среща с министъра на външните работи на страната Фуад Хюсеин в границите на работен обяд. Латинска Америка и Карибите ще бъде друга тематика на вниманието на съвета. България ще бъде показана от министъра на външните работи Светлан Стоев.

В началото на юни  през въздушното пространство на ЕС и за достъп до летищата на ЕС от страна на всевъзможни беларуски превозвачи. От съюза се заканиха, че въведените наказания за страната са едвам началото.  против Беларус поради отклонения аероплан на " Райънеър ", заставен да кацне в Минск.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР