Европейският съвет изрази днес готовност ЕС да продължи сътрудничеството с

...
Европейският съвет изрази днес готовност ЕС да продължи сътрудничеството с
Коментари Харесай

През юни: Европейският съюз решава дали да задълбочи връзките си с Турция

Европейският съвет изрази през днешния ден подготвеност Европейски Съюз да продължи съдействието с Турция по въпросите на миграцията, опазването на границите, опазването на здравето и битката с тероризма. Европейски Съюз ще реши през юни дали да задълбочи връзките си с Турция и се надява до тогава Анкара да продължи с напъните за усмиряване на напрежението в, написа.
Изразява се подготвеност Европейски Съюз да бъде наблюдаващ в по-нататъшни договаряния за Кипър под егидата на Организация на обединените нации. Европейският съвет разпорежда на Европейската комисия да изготви предложение за продължение на финансирането на съглашението за миграцията. Предвижда се спомагателни средства да бъдат обезпечени за сирийските бежанци, подслонени в Турция, Ливан и Йордания.
 Европейски Съюз прикани Турция да не се отдръпва от Истанбулската спогодба Европейски Съюз прикани Турция да не се отдръпва от Истанбулската спогодба
Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и политиката по сигурността Жозеп Борел прикани Турция да анулира решението си за отт...
Европейски Съюз показва очакване Турция да продължи да ползва съглашението и да възобнови противоположния банкет на мигранти, достигнали Европа през нейна земя. Държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз означават, че Турция прави крачка обратно по въпроса с човешките права. Според тях Анкара следва да способства за възстановяване на ситуацията в Сирия, Либия и Южен Кавказ, написа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР