Европейският потребителски център отправи три съвета към хората, които пазаруват

...
Европейският потребителски център отправи три съвета към хората, които пазаруват
Коментари Харесай

Три важни съвета, ако пазарувате онлайн от чужбина в рамките на ЕС

Европейският потребителски център насочи три съвета към хората, които пазарят онлайн от търговец в друга страна от Европейски Съюз. Първо е значимо да знаете, че търговецът има период от 30 дни да достави поръчката ви, в случай че категорично не сте се уговорили друго, оповестява.

Заради рестриктивните мерки, свързани с пандемията, е допустимо в някои страни да има логистични проблеми, по тази причина уточнете авансово и най-добре документално ще можете ли да разчитате на доставка в период.

Възможно да има разминаване сред наличностите в уеб страницата и в склада на търговеца. Задължение на търговеца е да ви осведоми в точния момент, че няма по какъв начин да ви достави поръчаното. В подобен случай го попитайте за друго решение. Пазете кореспонденцията.

При покупка на самолетни билети следете всекидневно имейла си за известия от самолетната компания или медиатора, от който сте създали резервацията. Ако се окаже, че полетът се анулира поради пандемията, има няколко варианти пред вас - да възстановят сумата за билетите или да ви предложат различен полет - на допустимо най-близка дата или по ваш избор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР