Европейският парламент свиква извънредна пленарна сесия в Брюксел, посветена на

...
Европейският парламент свиква извънредна пленарна сесия в Брюксел, посветена на
Коментари Харесай

Европарламентът с извънредна пленарна сесия заради нахлуването на Русия в Украйна

Европейският парламент привиква изключителна пленарна сесия в Брюксел, отдадена на експанзията на Русия в Украйна. Очаква се евродепутатите обсъдят и да гласоподават проекторезолюция.

Страните-членки на Европейски Съюз и сътрудниците, в които съществуват схеми за „ златни визи ", да създадат обзор на всички, получили право на престояване против вложения и да лишат от него всички облагодетелствали се съветски милионери и техните фамилии.

Това е един от апелите в проекторезолюцията. Сред създателите на документа са трима български евродепутати – Андрей Ковачев и Александър Йорданов от Европейската национална партия и Ангел Джамбазки от групата на Европейските консерватори и реформисти. Резолюцията моли също да се отнеме правото на престояване на руснаци, които имат ликвидни финансови активи за минимум 1 милион $.

Става дума най-много за хора, свързани със глобените през последната седмица поради експанзията.

Резолюцията приканва също за ограничение на вноса на нефт и газ от Русия, за възбрана на съветски вложения в Европейски Съюз и европейски в Русия.

Всички съветски и беларуски банки би трябвало да бъдат изключени от системата SWIFT.

Всички пристанища в Европейски Съюз би трябвало да бъдат затворени за съветски кораби, се споделя в проекторезолюцията. Там не би трябвало да бъдат допускани и съдове, чиято последваща или последна дестинация е в Русия. Изключения ще се позволяват единствено по филантропични аргументи.

" Страните членки би трябвало да признаят, че тежките наказания против Русия неизбежно ще имат негативен резултат върху тяхната икономическата обстановка ", се споделя в документа и се насочва апел към Европейската комисия да обезпечи средства и способи за справяне с икономическите и обществените последствия от ограниченията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР