Европейският парламент ще започне разследване срещу британския политик и евродепутат

...
Европейският парламент ще започне разследване срещу британския политик и евродепутат
Коментари Харесай

Европейският парламент разследва дарения за Найджър Фараж

Европейският парламент ще стартира следствие против английския политик и евродепутат Найджъл Фараж поради сигнал за укрити дарения в размер на 450 000 лири. Председателят на Народното събрание Антонио Таяни е изискал комисията, която следи дали евродепутатите съблюдават кодекса на държание, да сe произнесе дали има нарушаване.

Британската стратегия Channel 4 заяви предходната седмица, че Найджъл Фараж е получил подаяние от 450 000 лири от застрахователния магнат Арън Бенкс - съосновател на групата „ Напусни Европейски Съюз “, която водеше акцията за Брекзит. Фараж е получил кола с водач, пътувания до Съединени американски щати и къща в влиятелния лондонски квартал " Челси ". Телохранителите на политика също са били наети от предприемача.

Говорител на Бенкс удостоверил за даренията пред BBC. Според него било въпрос на чест да се помогне на Фараж. Самият Фараж изясни, че въпросът е персонален и по тази причина не е заявяват даренията пред Европарламента.

Утре във Англия се организират европейските избори и новата „ Партия за Брекзит “ на Фараж се обрисува да бъде огромният победител.

Фараж е евродепутат от 1999 година, той беше съпредседател на евроскептичната група „ Европа на свободата и директната народна власт “ и е един от моторите на Брекзит.
 Първи протест на новата партия на Найджъл Фараж Първи протест на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит "
В Англия през днешния ден се организира първият огромен протест на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит ". Стотици хора се събраха в Биримингам, където Фараж...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР