Европейският парламент ще гласува следващата сряда в Страсбург пълния състав

...
Европейският парламент ще гласува следващата сряда в Страсбург пълния състав
Коментари Харесай

Европарламентът ще гласува другата седмица целия състав на Еврокомисията

Европейският парламент ще гласоподава идната сряда в Страсбург цялостния състав на новата Европейска комисия. Това заяви ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли.

Той не отхвърли подозренията, че поради неналичието на английски еврокомисар работата на новата Европейска комисия може да бъде сложена под въпрос. По неговите думи такава заплаха съществува. Има такава накърнимост, съобщи Сасоли на конференция.

Председателят на Екологичен потенциал заяви, че през днешния ден "много " министри на културата ще изискат към дилемите на еврокомисаря Мария Габриел да бъде добавена думата "култура ". През септември Сасоли даде образец с наименованието на отговорностите на българския еврокомисар, като сложи настояването на Екологичен потенциал за промени в описанието на дилемите на бъдещата комисия.

Екологичен потенциал съумя да реализира смяна в наименованието на дилемите на гръцкия еврокомисар, който вместо за "защитата " на европейския метод на живот, ще дава отговор за неговото "опазване ". Промени бяха въведени в отговорностите на еврокомисаря от Люксембург и в наименованието на отговорностите на еврокомисаря от Литва.

По думите на Сасоли думата "култура " е трябвало да влезе в купата на българския комисар и Екологичен потенциал би бил удовлетворен от такова допълнение. Засега се планува българският комисар да дава отговор за младежта и нововъведенията, като в полето на неговите отговорности са включени също културата и спортът.

По-рано през днешния ден представител на Европейска комисия заяви, че към момента няма отговор от Лондон по откритата наказателна процедура за неспазване на европейското законодателство поради отхвърли на английските управляващи да предложат претендент за еврокомисар. Говорителят означи, че крайният период за отговора изтича на следващия ден в среднощ и че Европейска комисия ще се произнесе идния понеделник.

По неговите думи Европейска комисия остава разполагаем на Лондон непрекъснато за решаването на този въпрос. Според представителя е допустима демонстрация на еластичност, а задачата се резервира новата комисия да встъпи в служба на 1 декември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР