Европейският парламент ще гласува през първия ден от пленарната сесия

...
Европейският парламент ще гласува през първия ден от пленарната сесия
Коментари Харесай

До 9 март трябва да е ясно дали Карлес Пучдемон ще остане евродепутат, с имунитет

Европейският парламент ще гласоподава през първия ден от пленарната сесия свалянето на на тримата сепаратистки водачи от Каталуния -, Тони Комин и Клара Понсати. Докладчик по случаите е българският евродепутат от групата на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки, заяви кореспондентът на БНР в Брюксел, представен от БГНЕС.
Искането за събаряне на имунитета на тримата е от съда в Испания, който ги търси по обвиняване в скрит план против правовия ред в страната и заграбване на обществени средства.
 Пучдемон влезе в Европарламента и упрекна Испания Пучдемон влезе в Европарламента и упрекна Испания
Каталунският сепаратистки водач Карлес Пучдемон дойде в Европейския парламент в Страсбург и осъди Испания за задържане на негов бив...
Пучдемон и Комин живеят в Белгия от 2017 година, където избягаха откакто, който те проведоха, беше разгласен за противозаконен от испанския съд. Тогава белгийският съд отхвърли да ги екстрадира, а по-късно тримата завоюваха евродепутатски места на изборите през 2019-та година.
Вотът би трябвало да се състои довечера, а резултатите ще бъдат оповестени на следващия ден (9 март).
Пучдемон съобщи, че в случай че желае да оцелее, Каталуния би трябвало да бъде отвън Испания. Той не има вяра на предизвестията на Европейската комисия, че самостоятелната област ще излезе от Европейски Съюз, в случай че се отдели от Мадрид.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР