Европейският парламент се обяви в защита на храма Св. София

...
Европейският парламент се обяви в защита на храма Св. София
Коментари Харесай

Европейският парламент се обяви в защита на храма „Св. София” в Истанбул

Европейският парламент се разгласи в отбрана на храма " Св. София " в Истанбул. Членовете му изпратиха писмо до висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел и до генералния секретар на ЮНЕСКО Одри Азуле за предприемането на съответните дейности в отбрана на храма " Св. София " в Истанбул.

В писмото, инициирано от заместник-председателя на Екологичен потенциал Вангелис Меймаракис, се моли още да бъдат предпазени интернационалните съглашения и рамката на ЮНЕСКО.

По думите на евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, апелите на интернационалната общественост в отбрана на " Св. София " са отекнали и в Екологичен потенциал. Той е измежду членовете на Европейския парламент, подписали писмото.

Държавата, на чиято територия е обектът, би трябвало да подсигурява, че не се вършат промени в изключителната универсална стойност на парцела. Всяка смяна изисква авансово съобщение от съответната страна до ЮНЕСКО и по-късно, в случай че е належащо, разглеждане от Комитета за международно завещание, изясни Радев, като се базира на посочените в писмото причини.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР